* MY FOLLOWER *

Home » buad malu jee ~

buad malu jee ~

-assalamualaikum-

salam 1 malaysia dan salam 1 blogger .
haa , dalam diam-diam blog dah diupdate .
HAHA . dah lama ta update kan . 
selalu bukak tumblr jee (boleh click kalau nak tengok)

dalam kebosanan yang amat .
aku memang sengaja bukak youtube .
then terkeluar la 1 link ni .
video boleh click kat gambar terus ke link .
diorang ni tak rasa malu kee ? 
perempuan bergaduh . aduhh . nak cakap tak sekolah , pakai baju sekolah .
tapi tuh laa . kalau nak bergaduh sekali pon perlu ke sampai nak rakam merakam ni ?
nak tunjuk kat sapa ? kat member-II , oo . nak kata kau best sebab bergaduh ?
nak kata kau masok tomoy ? kungfu ? 
=) teehee . ANNOYING !. malu aku tengok perempuan macam ni ! 

kalau setakat bergaduh tuh sebab mende kecik baik tak payah kecikkk jee pong tak perlu nak diperbesarkan then if nak bergaduh sebab lelaki sebab perempuan? grrr , tersangat-II BODOH !. buang masa .
perempuan / lelaki tuh ramai , bukan dia sorang . memang lah tak sama muka , hati , dan seangkatan dengannya tapi mungkin dia lebih baik dari sebelumnya kan mana la tahu.

tolong lah . akal ada kan . boleh fikir..
dengan bergaduh tak kan settle nye masalah . dah bergaduh tak puas hati , bergaduh lagi tak puas hati gaduh lagi . sampai bile takde pemenang . tak malu ke orang sekeliling tengok ??
cuba korang slow talk dulu . 
even sakit sangat hati tuh , tahan dulu . jangan nak ekot kan hati sangat .

okay la macam ni . 
kita fikir jauh kedepan sikit . 
kalau lah video yang korang bergaduh yang dok bangga-II sangat tuh tak boleh padam macam mana kau dah lupa password, then kau dah kahwin ada anak-II , anak-II kau pulak tengok . tak rasa maluu kee ?? lepas tuh mula laa , tak mengaku . dah tua lagi dah jadi nenek jadi atok , cucu tengok . ishh ! malu jee . kes ?? berebut kekasihh . damn dude ! "

okay ?
lagi 1 , kalau lah korang bergaduh tuh kan . 
then tertumbak , tersepak kat tempat mana-II yang tak patut . then budak tuh mati . apa nak buad ??
tak sia-II korang masok penjara , tak tahan tuu kena seumur hidup hukum gantung kee . nak kee ? nak patah balik dah tak boleh .
so renung-renungkan .

selagi boleh settle cara elok settle la cara elok , cuba slow talk dulu . if tak boleh jugak . jangan nak melawan .biarkan dia . then lama-II dia senyap laa sebab dia dah penat kita tak layan dia , kalau kita ta mula kan dulu orang tak mulakan , betol ? aku tahu korang boleh buad . percaya diri sendiri ! insyaallah boleh .
kalau korang dah naik hangin , tuh semua SYAITONNNNN okay ! 
haha . 

-assalamualaikum-

oppss . 
click ni yaa nak hadiahh . 

terima kasih kerana membaca , datang lagi ya . komen jangan lupa ;)

16 comments: