* MY FOLLOWER *

Home » Kena kritik , apa nak buat ? Kena sindir , apa nak buat ?

Kena kritik , apa nak buat ? Kena sindir , apa nak buat ?

oke2..
ak ad terjumpa 1 blog nih datang nyea dari nelly.!
korang bace jap boleh...
HAHA.!~

 السلام عليكم


Now , Nelly terjumpa dekat 1 buku yang bertajuk Nota Jutawan , Nota motivasi ! !
So , Nelly kongsi bersama ya ?

Kalau kena kritik ? Kena sindir ?
Rilexlah beb kalau orang kritik korang dan korang tak puas hati !
Eh ? Mana boleh ? Takkan nak diam ? Takkan nak marah ?

Nelly pun kalau orang sindir , of course mengamuk juga !
Yup ! Ramai akan mengambil keputusan mengamuk kalau kena sindir .
Especially , kena hina ! ! Melampau bunyinya kan ?

Benda pertama kena buat ialah cuba berfikiran secara positif . Nelly tahu dan pernah tulis dekat blog :

Negatif itu berkait rapat dengan positif , dan sebaliknya . .


Then , korang maafkan saja . Especially , dekat dunia blog ni kan ? Anon memang bersepah ! !
Kalau korang maafkan . korang akan rasa satu bebanan atau dendam hilang dalam diri . Tak percaya ?
Anda pun cubalah juga ! (Suara Yuna . Hahaha . .)

Lepas tu ?

Maafkan dorang sebab tak nampak usaha korang untuk memperbaiki diri anda sendiri pada masa akan datang .
Adakalanya , yang menyindir tu lagi teruk sikap atau sifatnya daripada kita yang kalau teruk pun masih mencuba untuk buat lebih baik . .

Percayalah , selepas memaafkan teruskan usaha untuk mencapai kejayaan yang korang mahu ! !

Siap ! ! Ada banyak motivasi untuk dikongsikan bersama ! ! Ada kesimpulan korang nak kongsi ?



terima kasih kerana membaca , datang lagi ya . komen jangan lupa ;)

0 0 dah komen dahhh .:

Post a Comment